Blog, new, Participant's Corner

YE “Keys in my pocket”, 15-24/04/2022, Osijek, Croatia

H Αντιγόνη, ο Γιώργος, η Δέσποινα, η Ελίνα, και η Ραφαηλία επέστρεψαν από το πρόγραμμα “Keys in my pocket” στην Κροατία και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία και τις εντυπώσεις τους.

“Τον περασμένο Απρίλιο είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα youth exchange στην Κροατία. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε κάτι τέτοιο και το άγχος μου ήταν μεγάλο καθώς δεν ήξερα τι να περιμένω και καθώς δεν γνώριζα κανέναν. Όλα όμως έφυγαν από την πρώτη κιόλας μέρα καθώς δέθηκα με την ομάδα μου με έναν απροσδόκητο ίσως τρόπο που όμως έμεινε σαν ένα αστείο μεταξύ μας! Όλη η συναναστροφή με ανθρώπους από πέντε διαφορετικές χώρες ήταν εκπληκτική και οι δραστηριότητες που κάναμε μας έφερναν όλο και πιο κοντά. Ήταν σίγουρα από τις πιο χρήσιμες και σημαντικές εμπειρίες στη ζωή μου και θέλω να την επαναλάβω στην πρώτη ευκαιρία! Θα πρότεινα σε οποιονδήποτε έχει το άγχος του αγνώστου και διαβάζει αυτό το μήνυμα να πάει αμέσως και να κάνει μια αίτηση γιατί αυτή η εμπειρία θα τον ανταμείψει από την πρώτη στιγμή. Χαίρομαι που γνώρισα άτομα από εκεί μέσα που μπορώ να αποκαλώ φίλους μου και η ελληνική ομάδα είναι λίγοι από αυτούς.”
Αντιγόνη

“Με λένε Γιώργο και ήμουν ο team leader της ελληνικής ομάδας σε αυτό το πρότζεκτ. Αν και δεν ήταν το πρώτο youth exchange στο οποίο συμμετείχα, ήταν το πρώτο στο οποίο ήμουν σε αυτή τη θέση οπότε είχα λίγο άγχος για την όλη διαδικασία, το οποίο όμως αποδείχθηκε αβάσιμο. Είχαμε αρκετές πληροφορίες και χρόνο ώστε να κάνουμε καλή προετοιμασία πριν φύγουμε, και οι διοργανωτές του προγράμματος ήταν αντίστοιχα έτοιμοι να μας υποδεχτούν με πολύ ενδιαφέροντα workshops και ιδέες. Ένιωσα μέλος της κοινότητας ακόμα περισσότερο από ότι συνήθως, καθώς πολλές δραστηριότητες συμπεριλάμβαναν κόσμο στην πόλη, όπως όταν σε συνεργασία με τον δήμο  βοηθήσαμε παιδιά να βάψουν πασχαλινά αυγά. Οι πληροφορίες πάνω στο θέμα των soft skills ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρουσες, και συμπεριλάμβαναν επισκέψεις και παρουσιάσεις από επαγγελματίες της πόλης οι οποίοι είχαν πολύ χρήσιμα πράγματα να μοιραστούν. Οι φιλίες που έκανα εκεί σίγουρα ήταν το πιο πολύτιμο μέρος, καθώς έχουμε όλοι στενή επαφή ακόμα και ένα μηνά μετά. Σίγουρα είναι μια εμπειρία που θα πρότεινα σε οποιονδήποτε το σκέφτεται.”
Γιώργος

“Καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαήμερου project στο Όσιγιεκ της Κροατίας, η πληθώρα δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα αλλά και δραστηριοτήτων αναψυχής αποτέλεσε την τέλεια συνταγή για μία υπέροχη εμπειρία. Μέσω της συναναστροφής με άτομα από όλο το κόσμο , της διαδικασίας μη-τυπικής μάθησης εννοιών όπως τα soft skills αλλά και παιχνίδια με σκοπό την καλλιέργεια δεξιοτήτων, οφείλω να πω πως επέστρεψα στην Ελλάδα με τις κοινωνικές αλλά και δημιουργικές μου ικανότητες οξυμένες. Η οργάνωση ήταν διαθέσιμη για την επίλυση οποιωνδήποτε αποριών και η διευκόλυνση καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού από και προς Κροατία ήταν ανεκτίμητη. Ευελπιστώ να συμμετάσχω σε παρόμοιο πρότζεκτ σίγουρα και συστήνω σε κάθε νέα/ο να το δοκιμάσει έστω και μία φορά για να βιώσει όλες τις υπέροχες εμπειρίες που βιώσαμε η Ελληνική ομάδα σα σύνολο αλλά και σαν άτομα ξεχωριστά.”
Δέσποινα

“Ονομάζομαι Ελένη Αγραπίδη και είχα την τιμή να είμαι μέλος της ελληνικής αποστολής στο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Keys in my Pocket», που πραγματοποιήθηκε στο Όσιγιεκ της Κροατίας μεταξύ 14-24/04/2022. Μέσα από πολλές δραστηριότητες και συζητήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά πράγματα για τις δεξιότητες του ατόμου και πως αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον εργασιακό στίβο, αλλά και ευρύτερα στην καθημερινότητα μας. Επιπλέον, ανταλλάξαμε πληροφορίες και ιδέες για την κουλτούρα και τον πολιτισμό μεταξύ των χωρών μας, ενώ ταυτόχρονα μέσω των θεματικών βραδιών που οργανώνονταν σχεδόν κάθε βράδυ, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και να γνωρίσουμε τον πολιτισμό της κάθε χώρας που συμμετείχε ξεχωριστά. Πρόκειται για 10 πολύ όμορφες μέρες που θα θυμάμαι πάντα. Ένα μικρό διάλειμμα από τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι τελευταία, που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους πολιτισμούς και να συνάψουμε φιλίες με ανθρώπους από όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι μια εμπειρία που σίγουρα θα επαναλάμβανα και εύχομαι ο καθένας σας κάποια στιγμή να συμμετάσχει σε ένα παρόμοιο πρόγραμμα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της CET Platform Hellas που με εμπιστεύτηκε.”
Ελένη

“Αν και ήξερα για τα προγράμματα του Erasmus+ πολύ καιρό πριν, ποτέ δεν έκανα κάποια αίτηση για να συμμετάσχω σε κάποιο. Και έρχεται ο Μάρτιος όπου κάνω κάποιες αιτήσεις και κάποιες μέρες μετά λαμβάνω ένα μήνυμα ότι έγινα δεκτή στο πρόγραμμα Keys In My Pocket στη Κροατία. Στην αρχή δεν το πίστευα ότι θα πήγαινα το πρώτο μου Youth Exchange όμως ο ενθουσιασμός και η χαρά δεν έλειπαν. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος κάναμε αρκετές δραστηριότητες εσωτερικές και εξωτερικές, προετοιμάσαμε αρκετά σκιτσάκια και μάθαμε πολλά πράγματα. Η αγαπημένη μου δραστηριότητα ήταν η δημιουργία ενός δικού μας workshop το οποίο έπρεπε να παρουσιάσουμε σε κάποια παιδιά. Επίσης γνωρίσαμε και περάσαμε υπέροχα με άτομα από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία και Κροατία. Μέσα από το πρόγραμμα συνειδητοποίησα κάποια πράματα για τον εαυτό μου και είμαι ευγνώμων για αυτά. Συνιστώ στον οποιοδήποτε να πάει σε κάποιο πρόγραμμα είτε αυτό θα είναι Youth ή training γιατί μια τέτοια εμπειρία θα τη θυμάστε για όλη σας τη ζωή.”
Ραφαηλία

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s